Home | Gastenboek | Over ons |

Panamericana   Eurazie   Voorbereidingen   Projekten   Het voertuig  
Nederlands   English
  Voorbereidingen
  Routeplanning
  Gezondheid
  Veiligheid
  Geld
  Formaliteiten
  Checklists
  Links
  Voorbereidingen
Een reis als deze - die 4 jaar duurt en bijna dertig landen beslaat - moet je goed voorbereiden. Ten eerste moet het voertuig waarmee je je verplaatst geschikt zijn voor de reis: in ons geval moesten we behalve voor het geschikt inrichten van de binneninrichting van de camper ook voor stevigere vering, versterkte schokdempers, behoorlijke beveiliging, enzovoorts zorgen. Welke maatregelen we hiervoor genomen hebben vind je onder het hoofdstuk Het voertuig.

Ten tweede moet je je zorgvuldig op de te bezoeken landen voorbereiden: voor welke landen heb je visa nodig, waar kun je deze visa aanvragen, aan welke regels moet je je houden, welke culturele verschillen zijn er, enzovoorts. De informatie die we hierover verzameld hebben is te vinden onder Formaliteiten.

Ten derde moet je een goede medische voorbereiding treffen: begin op tijd (d.i. een jaar voor het begin van de reis) met de inentingen! Wij zijn hiervoor niet naar de huisarts, maar naar het tropeninstituut gegaan, omdat we ervan uitgegaan zijn dat ze daar de beste en meest recente informatie zouden hebben. Aangezien de medicatie voor meerdere tropische ziekten direkt met je reisbestemming samenhangt (bv. malaria), raden we iedereen aan ook naar het tropeninstituut te gaan. Behalve de inentingen krijg je daar ook goede tips over de samen te stellen reisapotheek. Meer informatie hierover vind je onder Gezondheid.

voorbereiding Tenslotte moet je je goed voorbereiden op de onverwachte situaties die je staan te wachten op een dergelijke reis: we hebben bv. een slipcursus bij de ADAC (de Duitse ANWB) gevolgd en een vierdaagse eerste hulpcursus voor reizigers bij de Johanniter (vergelijkbaar met het rode kruis) gevolgd.

Ach ja: en natuurlijk moet je op tijd beginnen met sparen! Deze reis is verre van gratis, dus een jaar of twee van tevoren beginnen met sparen is geen overbodige luxe!

Al met al zijn we in totaal ongeveer een jaar met de voorbereiding voor de reis bezig geweest (inclusief camperbouw ca. twee jaar), waarvan we de eerste 9 maanden nog gewerkt hebben en dus alleen in sommige weekends en in de vakanties wat hebben kunnen doen.

We hebben de resultaten van onze voorbereidingen zo goed mogelijk geprobeerd samen te vatten op deze site, in de hoop dat andere reizigers er wat aan hebben!

TIP OF THE DAY

Tips over geld, traveller checks, credit cards, enz.
        Meer
TIP OF THE DAY

Hier vind je alle links die wij voor onze voorbereidingen hebben gebruikt!
        Meer