Home | Gastenboek | Over ons |

Panamericana   Eurazie   Voorbereidingen   Projekten   Het voertuig  
Nederlands   English
  De reis
  Tijdsplanning
  Landeninformatie
  Reisdagboek
  Links
  De reis Eurazie
We hebben veel tijd gestoken in het beslissen welke landen we gaan bezoeken en welke niet. Het was dan ook een van de leukste facetten van het voorbereiden :o)
Nadat we besloten hadden waar we heen wilden, moesten we kijken hoe lang we in de verschillende landen wilden blijven. We hebben voor vertrek grofweg een maand per land gerekend, minder voor de kleinere landen en drie tot vier maanden voor de grotere landen. We hebben de tijdsduur per land niet alleen van de grootte van het land of de hoeveelheid bezienswaardigheden laten afhangen, maar ook van bijvoorbeeld:

    Roemenie, november 2002
  • klimaat: ScandinaviŽ is bv. zonder 4-wiel aandrijving en de nodige uitrusting slecht bereisbaar in de winter. Hetzelfde geldt voor India in de regentijd.
  • Visa-bepalingen: hoe lang mag je met een toeristenvisum blijven?
  • IICD-projecten
Natuurlijk is de route die we hebben gepland niet bindend. Er kan van alles gebeuren, bijvoorbeeld ziekte of verandering van de politieke situatie in een land, waardoor we de route moeten aanpassen. Daarom hebben we ook besloten niet al te gedetailleerd te plannen, alleen wanneer we in welk land zullen zijn. Een gedetailleerde planning van een land willen we uitstippelen in het land dat we ervoor bezoeken: waar we precies in JordaniŽ heengaan, bepalen we als we in SyriŽ zijn. De Syrische route word in Turkije uitgestippeld, enz. Zo hoefden we alleen Denemarken van tevoren echt gedetailleerd voor te bereiden.

Hieronder vind je de route die we tot zover hebben gepland, inclusief de beste en slechtste periode om in een bepaald land te reizen. Omdat het niet altijd mogelijk was in de beste periode te reizen, moesten we prioriteiten stellen: we reizen bv. liever in de zomer door het Midden-Oosten dan in de winter door Scandinavie, daarom hebben we de zomer in Scandinavie als gegeven aangenomen; zie ook onze tijdsplanning
TIP OF THE DAY

Wil je meer weten over de route die wij volgen?
        Meer
TIP OF THE DAY

Zin om ons reisdagboek te lezen?
        Meer